Delta Air Lines ziet voor het eerste kwartaal een piek in de verliezen

gisteren
Delta Air Lines heeft voor het eerste kwartaal van 2020 een verlies voor belastingen gerapporteerd van $ 607 miljoen, of $ 0,84 per aandeel.

Het cijfer is vergelijkbaar met een winst van $ 946 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar.

De luchtvaartmaatschappij probeerde investeerders echter gerust te stellen door te stellen dat ze eind maart een bedrag van $ 6 miljard aan onbeperkte liquiditeit had.

“Dit zijn echt ongekende tijden voor ons allemaal, inclusief de luchtvaartindustrie.

“Reisbeperkingen door de overheid en thuisblijvers hebben de verspreiding van het virus effectief vertraagd, maar hebben ook een grote invloed gehad op de vraag op korte termijn naar vliegreizen, waardoor onze verwachte inkomsten voor het kwartaal in juni met 90 procent zijn gedaald, vergeleken met een jaar geleden ”, aldus Ed Bastian, directeur van Delta.

“Delta neemt doortastende maatregelen om prioriteit te geven aan de veiligheid van onze werknemers en klanten, terwijl we ons bedrijf beschermen en de liquiditeit vergroten.”

Delta zei dat het voor het kwartaal van juni aanzienlijk zou bezuinigen, met een totale systeemcapaciteit van 85 procent, inclusief binnenlandse met 80 procent en internationale capaciteit met 90 procent in vergelijking met vorig jaar.

De luchtvaartmaatschappij zei dat het ook de komende drie maanden 650 vliegtuigen heeft geparkeerd en is begonnen met het consolideren van luchthavenfaciliteiten, met tijdelijke hal en Delta Sky Club-sluitingen.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het verwacht dat de totale kosten in het kwartaal van juni met ongeveer de helft zullen dalen als gevolg van een verlaging van de brandstofuitgaven.

Daarnaast nemen circa 37.000 medewerkers kort onbetaald verlof op.